Politika zasebnosti

[vc_row hide_bg_image_on_tablet=\”\” hide_bg_image_on_mobile=\”\” css=\”.vc_custom_1574317443920{background-color: #ffffff !important;}\”][vc_column][vc_column_text]

IZJAVA ZASEBNOSTI / VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje ki upravlja s spletno stranjo BlazSlavicek.com je:

Blaž Slaviček s.p.,
Pionirska pot 14,
1231 LJUBLJANA-ČRNUČE

se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov in obiskovalcev spletne strani. Vse zbrane osebne podatke bo uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja, obveščanje zainteresiranih obiskovalcev/uporabnikov ter za izvedbo zakonsko nujnih obveznosti. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami.

Za namen dodatnega varovanja je spletno mesto zaščiteno z naprednim SSL varnostnim certifikatom, ki zagotavlja varno HTTPS povezavo in pošiljanje podatkov iz spletne strani.

Vsi podatki posredovani iz strani uporabnikov ter obiskovalcev se bodo uporabljali le za lastne namene in se ne bodo posredovali tretjim osebam ali podjetjem.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek
 • naslov elektronske pošte
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni straniob sklenitvi sodelovanja (pogodbe) pa dodatno obdelujemo tudi:
 • naslov, višino, težo, starost in zdravstveno stanje posameznika v obsegu, ki je relevantno za primerno izvajanje pogodbe. Poleg navedenega pa upravljavec obdeluje tudi telefonsko številko posameznika v aplikaciji Whatapp za namene izvajanja pogodbenih obveznosti.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe dejavnosti podjetja, e-poštnega obveščanja, promocij, ter zakonsko zahtevanih vsebin.

Pravica do obveščanja in izbrisa

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: INFO@BLAZSLAVICEK.SI ali nam pošljite zahtevek po pošti, Blaž Slaviček s.p., Pionirska pot 14, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

 • Pravica do pozabe – v kolikor posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbrišejo.
 • Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
 • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
 • Pravica do prenosljivosti – posameznik lahko, v kolikor to želi, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
 • Pravica do pravnega sredstva in sankcije – posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.
 • Pravica ne biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
 • Pravica do umika soglasja – posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega trženja

PIŠKOTKI:

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009. V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran BLAZSLAVICEK.COM za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Ime piškotka Trajanje Podjetje Namen
_ga 2 leti Google Inc. Statistika ogledov spletne strani
_gat 1 dan Google Inc. Statistika ogledov spletne strani
_gid 1 dan Google Inc. Statistika ogledov spletne strani
__cfduid 1 leto Metrilo Statistika ogledov spletne strani

– elementor (čas hrambe: tajno)
o trx_addons_is_retina (čas hrambe:1 leto)

– Stastitične:
o vuid (čas hrambe:2 leti)

– Marketing:
o VISITOR_INFO1_LIVE (čas hrambe:179 dni)
o YSC (čas hrambe: seja)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]