ZAkaj fitnes ni za ženske?

Če si ena tistih žensk, ki ne vidijo smisla v fitnesu, potem moraš brati naprej…

Zate sem pripravil 5 dejstev, ki natančno povedo zakaj fitnes pač ni za ženske. Mogoče se ti zdi čudno, da kaj takšnega sploh pišem, ker bi kot osebni trener moral fitnes zagovarjati.

Iskreno povedano sem prepričan da si vsaj že kakšnih 10x pomislila, da bi začela trenirati in si na koncu rekla "eh, pa kaj bom jaz v fitnesu počela".

Evo ga, zdaj imaš 5 dodatnih razlogov, da sama sebi potrdiš, da si imela prav.

1. ŽENSKE SI NE ŽELIJO LEPO OBLIKOVANE POSTAVE IN ZATO FITNES POSTANE NO-GO

Polna omara oblačil, ki ti več niso prav sploh ni tak problem in pojma nimam zakaj se obremenjuješ s 5 let starimi hlačami, ki jih ne moreš več spraviti nase. Pusti stare hlače v omari in si enostavno kupi nove v katere lahko zlezeš v tem trenutku.

 

Tako bo tvoj problem hitro rešen rešen – cot pa itak nikoli ni dovolj v omari. Itak nikoli nimaš kaj za obleči. Še bolje, kupi si obleko ali krilo, v katero ne rabiš riniti svojih nog in ne bo nič na tesno. TOP! 

2. UTEŽI NISO ZA ŽENSKE (to ve že vsak otrok)

Kardio je čudežna beseda, ne pa uteži. Poglej lepo atletsko postavo vseh tekačic na maratonu. Lepo zaobljena zadnjica, noge kot na plakatih, pokončna drža, lep hrbet za večerno obleko, itd. – AJA! NE! Tega ne vidiš pri tekačicah na dolge proge. Sorry!

 

Glej takole…

 

Če vse revije nabijajo, da moraš teči, potem je to verjetno res. Saj vendar tam sedijo sami fitnes strokovnjaki, ki pišejo članke za Cosmo, Ona in druge revije, ki ti dajejo nešteto dobrih nasvetov za res dobro življenje. Ali morda ne?!

 

Skratka, pusti uteži, ki lepo oblikujejo vse dele ženskega telesa in poskrbijo za čvrste obline. Tega res ne potrebuješ

3. ENERGIJA ZA IGRO Z OTROCI IN PROSTI ČAS Z DRUŽINO JE PRECENJENA

Ti si dama, princesa, ma kaj princesa, ti si kraljica in nobena kraljica se ne ukvarja s svojimi otroci. Kar pomeni, da lahko mirno izpustiš vadbo v fitnesu, ki bi poskrbela za več energije in se posvetiš raje čemu drugemu. Nakupovanju recimo; sej sva ugotovila, da potrebuješ nove cunje. Denar za fitnes si že privarčevala.

4. ZDRAVA PREHRANA JE TAKO ZELO “YESTERDAY”

Šampanjček za zajtrk in eno jagodo noter, da zagotoviš svojo jutranjo dozo vitaminov, testenine carbonara za kosilo in Pizza Margerita za večerjo predstavlja nekako popoln prehanski dan. Vmes pa kak košček presne ali LCHF tortice, da lažje zapolniš svoj višek dnevnih kalorij. Odličen recept za to, da nikoli ne postaneš fit.

 

Zdrava prehrana je itak čist izven trenda. Saj je lahko zabavno eksperimentirat z različnimi sestavinami in biti dober zgled drugim, ko pripraviš res vrhunsko kosilo zase in vse tebi ljube, ampak to je že kar oldschool. Torej verjetno to ni zate, ali?

5. PREPUSTI SKRB ZATE TVOJIM OTROKOM

Ok, dovolj heca. Dejstvo je, da bi trening v fitnesu zate pomenil res dobro preventivo pred vsemi tipičnimi ženskimi težavami v starosti, a ker si mnenja, da fitnes ni zate do teh pozitivnih stranskih učinkov ne prideš. To hkrati pomeni, da bo skrb zate nekako obvisela na ramenih tvojih otrok.

Najkasneje pri tretji točki si verjetno ugotovila, da pišem popolne nesmisle, a sem nekako moral pritegnit tvojo pozornost.

Z mojim zapisom sem te želel popeljati v drugačno razmišljanje glede fitnesa in ti pokazati, da kot ženska res spadaš v ta čudovit prostor zdravja in dobrega počutja.

Fitnes ni nekaj strašnega, le v pravega moraš priti. Zato ne delam tam kjer je največja gneča in veliko tipov, ki se cel dan gledajo v ogledalo. Delam tam kjer se moje stranke najbolje počutijo, ampak o tem ti z veseljem povem več, ko se vidiva

V tem trenutku se mi zdi pomembno le to, da razumeš koliko pozitivnih stvari ti lahko trening z menoj prinese.

Nič hudega, če nisem prava izbira zate. In če boš izbrala drugega trenerja za svoje cilje bom zate še vedno vesel, ker boš naredila prvi korak v pravo smer. To je moj namen; da se premakneš in narediš nekaj zase. Nekaj kar ti bo dalo več energije, lepo oblikovano telo s katerim boš zadovoljna ti (in ne le kdo drug) in nešteto zdravstvenih prednosti o katerih (še) ne razmišljaš.

KAJ JE TOREJ TVOJ NASLEDNJI KORAK?

simpl...

Klikni in se prijavi na pogovor o tvojih željah. Kava gre na moj račun, tvoja investicija pa je 30 min časa, da mi poveš kaj si želiš izboljšati.

Se vidiva kmalu

Blaž (tvoj bodoči osebni trener)